Elise Dechannes
Elise Dechannes heeft een klein wijndomein (5 ha) in Les Riceys. Dit plaatsje ligt in het meest zuidelijke wijngebied van de Champagne: des Côtes des Bar, die bekend staat om de kwaliteit van pinot noir.
Elise komt uit een familie van druiventelers en heeft zich na een carrière in het bankwezen in 2008 toegelegd op daar waar haar hart naar uit gaat: het duurzaam produceren van Champagne. Zij is van kindsbeen af verbonden met de wereld van de wijnbouw en zich ten volle bewust van haar verantwoordelijkheid voor het unieke terroir dat ze onder haar hoede heeft. Voor Elise gaat het produceren van champagne hand in hand met respect voor zowel de mens als de voedende aarde. Van het begin heeft ze productiemethodes geïmplementeerd die gericht zijn op kwaliteit en duurzaamheid: de wijnstokken worden zo weinig mogelijk behandeld, er wordt met de hand gewied en zorgvuldig en selectief geoogst. Haar champagnes worden gemaakt van pinot noir en chardonnay druiven die staan aangeplant op kalkrijke bodem (Kimmeridge). De wijngaard is verdeeld in zeven percelen, onderling verschillend qua bodemsamenstelling en microklimaat. Elk perceel wordt apart gevinifieerd. Door laag te doseren behouden haar champagnes fraicheur en finesse.