Snelle verzending

Gratis verzending

vanaf 65,-

Eigen import

Bestellen per fles of per doos

Korting per doos

Gratis verzending

vanaf €65,-

Vinos LOF

VINOS LOF is een kleine bodega in Bierzo.

Vinos LOF

VINOS LOF is een kleine bodega in Bierzo. Bierzo ligt in het noord-westen van Spanje; de Mencía is er de belangrijkste rode druivensoort. Van de Mencíadruif worden fruitige, sappige en toegankelijke wijnen gemaakt.

Het wijngoed ligt in het hart van Valtuille de Abajo, één van de beste terroirs van Bierzo. Niet onvermeld mag blijven dat de wijngaarden op hoge leeftijd zijn: tussen de 80 en 100 jaar oud. De oude stokken geven verfijning en complexiteit aan de wijnen.

Samuel Lopez en Adela Folgueral hebben dit het wijngoed van hun familie overgenomen. Waar voorheen de druiven werden verkocht  aan grote producenten, besloten zij hun eigen wijn te gaan maken. In 2016 kochten zij bovendien een bestaande wijngaard op 900 meter hoogte aan, gelegen op het koele noorden en met een bodem van klei en leisteen.

Samuel en Adela zijn ervan overtuigd dat goede wijn in de eerste plaats in de wijngaard gemaakt wordt. Zij brengen daarom veel tijd tussen de druivenstokken door. De oogst vindt plaats gedurende de vroege uren om te voorkomen dat de druiven voortijdig gaan gisten. De druiven worden met de hand geplukt. Elke ‘plot’ wordt apart gevinifieerd met de natuurlijke, eigen gisten. De wijnen worden vervolgens opgevoed in oudere houten vaten, om te voorkomen dat de houtinvloed het fruit in de wijn gaat domineren.

Welkom bij

Wine & Roses

 

Ben jij ouder dan 18?

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping