Jasci is one of a growing number of small producers who have turned Abruzzo into a great source for exciting wines. (NYTimes)
Aan de Adriatische kust, ten noorden van de badplaats Vasto, verbouwt de familie Jasci al drie generaties lang druiven. De wijnstokken staan aangeplant op 250 meter hoogte. In het begin van de jaren zestig zijn Pasquale en Maria begonnen met het telen van druiven en de productie van landwijn. Met vooruitziende blik besloot hun zoon Giuseppe in 1980 om te schakelen naar biologisch landbouw en daarmee werd Jasci
één van de eerste tien biologisch gecertificeerde wijnproducenten in Italië. Vandaag de dag wordt het familiebedrijf geleid door kleinzoon Donatello Jasci en zijn vrouw Piera. Donatello, opgegroeid tussen de wijnstokken, is zowel eigenaar als wijnmaker en brengt het grootste deel van zijn dagen door in de kelder om toezicht te houden op de productie. Jasci produceert authentieke, zuivere wijnen van voornamelijk inheemse druivenrassen. Er worden alleen druiven verwerkt van het eigen domein. De vergisting verloopt spontaan. De wijn rijpt deels op roestvrij stalen tanks, deels op beton en deels op houten vaten.