Clos de Caveau, Gigondas Champ Vermeil
42.95
Een zuivere, verfijnde Gigondas van 70% Grenache en 30% Syrah. Biologisch, handmatige oogst, geen toegevoegde gisten, twaalf maanden rijping op Frans eiken. Aroma’s van aardbeien en bramen, hints van lavendel en zoethout. Lange en schone afdronk.
“Gigondas. Oostelijk gelegen in de zuidelijke Rhône. Robuust, ruig, rokerig, maar niet zonder flinke hoeveelheden rood fruit in te palmen. Elixerachtige kwaliteiten, suède tannines, zacht mondgevoel, inwaaiende tijm en rozemarijn. Frambozen, kersen, roostertonen, heerlijke, frisse, frivool dansende bio-zuren. Stoofschotelscenario’s ontvouwen zich.” (Harold Hamersma, 9)
Op voorraad
Druivensoort | Grenache (70%), Syrah (30%) |
Smaakprofiel | Fruitig met body |
Lekker bij | Varken, rood vlees, vleeswaren, lam, konijn, harde kaas, zachte romige kaas, nagel- en komijnekaas, kip, (veder)wild, spicy Oosters |
Oogstjaar | 2019 |
Regio | Rhône |
Herkomstbenaming | A.O.C. Gigondas |
Land | Frankrijk |
Productiemethode | Biologisch |
In de media
Harold Hamersma
“Gigondas. Oostelijk gelegen in de zuidelijke Rhône. Robuust, ruig, rokerig, maar niet zonder flinke hoeveelheden rood fruit in te palmen. Elixerachtige kwaliteiten, suède tannines, zacht mondgevoel, inwaaiende tijm en rozemarijn. Frambozen, kersen, roostertonen, heerlijke, frisse, frivool dansende bio-zuren. Stoofschotelscenario’s ontvouwen zich.” (Harold Hamersma, 9)