Ferreri
Siciliaanse wijn van autochtone Siciliaanse druivenrassen.

Ferreri
In het westen van Sicilië, aan de einders van Europa, vind je uitgestrekte en nauwelijks bevolkte landerijen waar al duizenden jaren wijn wordt gemaakt.
Hier ligt ‘Çhâteau Garage’ temidden van vijftig hectare aan wijngaarden. Daar produceren de gebroeders Mario en Rosario Ferreri in nauwe samenwerking met de enoloog Vincenzo Bianco wijnen van autochtone Siciliaanse druivenrassen: Catarratto, Nero d’Avola en Zibibbo. De wijnen zijn gebalanceerd en hebben ondanks het warme klimaat hun frisheid weten te behouden.
Catarratto Brasi
De druiven voor deze wijn zijn met de hand geoogst. Na de vergisting rijpt de Cataratto in vaten van kastanjehout. Het resultaat is een droge, gulle, karaktervolle wijn met tonen van ananas, peer, salie, thijm, munt en kamille.
Passito di Zibibbo
Deze amberkleurige wijn is gemaakt van Muscat-druiven, die geoogst zijn in augustus en vervolgens te drogen zijn gelegd in de zon. Een zoete wijn met aroma’s van acaciahoning, dadels, vijgen en mediterrane kruide. De afdronk is lang en wordt gekenmerkt door frisse citrustonen.
Catarratto
De druiven worden met de hand geplukt, na de persing en de vergisting rijpt de wijn in roestvrij stalen vaten. De Catarratto is een fruitige witte wijn met tonen van peer, grapefruit, amandelen en sinaasappelbloesem.
Nero d’ Avola
De druiven worden met de hand geplukt, na de vergisting en de persing rijpt de wijn op roestvrij staal. De Nero d’Avola is een volle zachte rode wijn met florale tonen, aroma’s van pruimen en amarenen en een frisse afdronk.
De wijnen van deze Wijnmaker
Alle Wijnen