Snelle verzending

Gratis verzending

vanaf 65,-

Eigen import

Bestellen per fles of per doos

Korting per doos

Gratis verzending

vanaf €65,-

Elise Dechannes

Cult champagne uit cote de bar.

Elise Dechannes

Elise Dechannes heeft een klein wijndomein (5 ha) in Les Riceys. Dit plaatsje ligt in het meest zuidelijke wijngebied van de Champagne: de Côte des Bars, die bekend staat om de kwaliteit van pinot noir.

Elise komt uit een familie van druiventelers en heeft zich na een carrière in het bankwezen in 2008 toegelegd op daar waar haar hart naar uit gaat: het duurzaam produceren van Champagne. Ze werkt inmiddels biologisch-dynamisch en oogst de druiven met de hand. Al haar champagnes worden gemaakt van pinot noir druiven die staan aangeplant op kalkrijke bodem (Kimmeridge). Haar wijngaard is verdeeld in zeven percelen,  onderling verschillend qua bodemsamenstelling  en microklimaat. Elk perceel wordt apart gevinifieerd. Door laag te doseren behouden haar champagnes fraicheur en finesse.

 

Champagne Essentielle brut nature

Gemaakt van 100% pinot noir. De vergisting en de rijping (10 maanden) van de basiswijn vindt plaats op tank. Na de tweede fermentatie op fles rijpt de wijn 24 maanden op de lie. Er wordt geen dosage toegevoegd.

Het resultaat is een frisse, zuivere champagne met tonen van appel, witte bloesem, citroen, biscuit en een hint van gember.

 

Rosé Champagne brut nature

Gemaakt van 100% pinot noir. Na de persing volgt een kortdurende schilweking. De vergisting en de rijping (10 maanden) van de basiswijn vindt plaats op vat (1/3) en op tank (2/3). Na de tweede fermentatie op fles rijpt de wijn 24 maanden op de lie. Er wordt een minimale dosage (0,1 g/l) toegevoegd.

Dit is een vineuze rosé champagne met tonen van bosaardbeitjes, kers, sinaasappelzest en een hint van amandel.

 

Champagne Absolue Grès brut nature

De pinot noir druiven komen uit een veertig jaar oude wijngaard gelegen op een plateau (250-300 meter). Na de persing wordt het sap overgebracht op een zandstenen amfoor, daarin vindt de vergisting en de rijping (9-10 maanden) plaats. Na de tweede fermentatie op fles rijpt de wijn 24 maanden op de lie. Er wordt geen dosage toegevoegd.

 

Champagne Absolue Terre brut nature

De pinot noir druiven komen uit een veertig jaar oude wijngaard gelegen op een plateau (250-300 meter). Na de persing wordt het sap overgebracht op een terracotta amfoor, daarin vindt de vergisting en de rijping (9-10 maanden) plaats. Na de tweede fermentatie op fles rijpt de wijn 24 maanden op de lie. Er wordt geen dosage toegevoegd.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping